Domáci karamel
20.05.2025
Domáci karamel je sladká pochúťka, ktorá dokáže preniesť každý dezert na vyššiu úroveň. Jeho bohatá, maslová chuť s intenzívnou arómou praženého cukru je neodolateľná – či už ho použijete na palacinky, zmrzlinu, do koláčov alebo len tak, na lyžičku. Príprava karamelu doma si síce vyžaduje trochu trpezlivosti a pozornosti, no výsledok rozhodne stojí za to. Navyše, viete presne, čo v ňom je – žiadne umelé prísady, len pár základných surovín a trocha lásky.

Ingrediencie
- 200g kryštálového cukru
- 85g masla
- 120ml smotany na varenie
- štipka soli
Postup
- V malom hrnci na slabom žiari pomaly roztopíme cukor.
- Mimo žiaru pridáme maslo a zamiešame.
- Prilejeme smotanu a podľa chuti pridáme štipku soli a premiešame.
- Prelejeme do nádoby, v ktorej ho po vychladnutí uskladníme v chladničke.
Dobrú chuť <3
Chcete dostávať nové recepty priamo do mailu?
Prihláste sa na odber newsletteru - žiaden spam, len sladké novinky!